Decem­ber 24

Karácsonyi zene

Reme­kül fel­ké­szül­tél, egy cso­dás, nyu­godt nap áll előt­ted. Néz­zük, mik az utolsó simí­tá­sok ma.

Szent­este

szenteste

Ahány ház, annyi szo­kás és nincs ez más­ként kará­csony­kor sem. Ha kicsi gye­re­keid van­nak, ezen a napon sem kell kies­ne­tek a szo­ká­sos rutin­ból, dél­után, ha egyéb­ként aludni szok­tak, alud­ja­nak, ezalatt leg­alább kényel­me­sen fel­dí­szít­he­ti­tek a kará­csony­fát. Ha már nagyob­bak, apuka dél­után vigye el őket moziba, vagy sétálni, addig te fel tudsz készülni az angyalka érke­zé­sére. Készítsd elő a fris­sen­sül­te­ket, süsd ki a halat és csi­no­sítsd ki magad, mielőtt meg­ér­ke­zik a család.

Kará­cso­nyi desszert: áfonyás-mandulás keksz

Hoz­zá­va­lók:
170 g puha vaj, 125 nád­cu­kor, 2 tojás sár­gája, 2 tk friss cit­romlé, 1 rúd vaní­lia kika­part magja, 1 csi­pet só, 110g man­du­la­liszt (vagy őrölt man­dula), 190 g fehér liszt, 110 g aszalt vörös áfonya

karácsonyi sütemény

Elké­szí­tés:
A vajat a cukor­ral keverd habosra, add hozzá a tojá­so­kat és a vaní­liát, a sót, a cit­rom­le­vet, a man­du­lát és a lisz­tet, majd jól dol­gozd össze. Óva­to­san for­gasd bele az áfo­nyát, majd a tész­tá­ból for­mázz hen­gert és tekerd fóli­ába. Tedd a hűtőbe 2–3 órára (de akár előző este is meg­csi­nál­ha­tod), hogy meg­der­med­jen. 190 fokra mele­gítsd elő a sütőt és a tész­tá­ból vágj kb 1–1,5 cm vas­tag kari­ká­kat, tedd sütő­pa­pír­ral, vagy szi­li­kon­nal bélelt sütő­lapra és süsd tíz-tizenkét percig.

Gye­re­kek­nek

Gryl­lus Vil­mos: Kará­cso­nyi angya­lok
Kará­csony­nak dél­után­ján, sötét még a nagy­szoba.
Kukucs­kálni sem, lehet, mert zárva van az ajtaja.
Csengő­szóra kinyí­lik majd, s a sok gyer­tya felragyog.

Bol­dog kará­csonyt kívá­nunk! <3

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Mondd el a véleményed!